Mos Craciun

Mos Craciun: este cel mai asteptat personaj din an si cel mai iubit de copii . El este cel care ne pune in fiecare de Craciun cadouri sub brad, cel care se urca in sania lui trasa de reni si se ridica frumos spre cer, cel care se strecoara pe horn.! Spiritul Craciunului aduce voie buna si fericire, iar sarbatorirea lui alaturi de cei dragi, este un lucru foarte important sa Impodobesti bradul alaturi de cei dragi. Povestea lui Mos Craciun: el traieste la Polul Nord alaturi de sotia sa, reni si elfi. Elfii il ajuta sa se descurce printre miliardele de scrisori de la copiii care vor jucarii si sa determine daca acestia au fost cuminti sau nu. In seara de Ajun, Mosul isi pune faimosul sau costum rosu si incarca toate jucariile in sania trasa de 9 reni. Nasul rosu al lui Rudolph devine in acea seara indicatorul directiei. Mos Craciun primeste foarte multe scrisori de la copii Mos Craciun darueste la toti copi cadouri daca acestia au fost cuminti tot anu sau nu. El aste cel mai asteptat de copii si cel mai iubit deoarece aduce cele mai frumoase cadouri si cea mai multa veselie .

Legenda Fiecare dintre noi stie ca Mos Craciun locuieste în Laponia, aproape de Polul Nord. De aici el îsi ia zborul în fiecare iarna în sania trasa de reni, îndreptându-se catre copiii care i-au scris în timpul anului pe adresa lui din localitatea Napapirii, aflata în padurea din apropierea orasului Rovaniemi din Finlanda. Dar pâna sa-si ia sacul cu daruri în spinare, Mos Craciun are obiceiul de a-si astepta oaspetii în propria lui casa, construite din lemn de brad, plina de carti cu povesti pentru copii.

Legenda lui Mos Craciun in traditia romaneasca ne spune ca Maica Domnului si Dreptul Iosif cautau adapost pentru a putea naste Fecioara Maria. Fecioara Maria a batut la poarta lui Mos Ajun, dar acesta nu i-a putut primi deoarece era foarte sarac, insa i-a indrumat spre poarta fratelui sau Mos Craciun, care era mai bogat. Unele legende sustin ca Mos Craciun si-ar fi trimis sotia (Craciuneasa) sa o moseasca pe Fecioara Maria si dupa nasterea Domnului, Mos Craciun L-a asezat pe Iisus sub un mar si de bucurie toate merele pe care le luase din mar le-a daruit tuturor copiilor care treceau prin acel loc Sub acest pom a fost ingropat si Mos Ajun.

Alta legenda spune ca atunci cand Mos Craciun a aflat ca nevasta sa Craciuneasa a mosit-o pe Maica Domnului si ca a lucrat de ziua lui (25 decembrie), i-a taiat mainile. Atunci Craciuneasa s-a dus la Fecioara Maria si plangand i-a spus ce a patit, iar Maica Domnului a suflat peste mainile ei si indata i s-au pus la loc si s-au facut frumoase, lipsite de zbarcituri. Aceasta legenda sta la originea datinei din Transilvania de a face de Craciun un colac in forma de mana, cu degete intinse si uns pe deasupra cu galbenus de ou ca sa sclipeasca precum mainile Craciunesei. De bucurie ca sotia sa a scapat Craciun ii imparte Fecioarei Maria daruri pastoresti. De aici transfigurarea lui Mos Craciun intr-un sfant care aduce de ziua Domnului, daruri copiilor. Mos Craciun cu barba alba si cu saniuta lui trasa de reni sau de cerbi isi face prezenta in fiecare an pe data de 25 decembrie in casele noastre.

More Website Templates @ Templates.com!