Povesti de Craciun

Poveste cu Mos Craciun

Era o noapte intunecata de iarna. Maria statea cu familia ei in fata focului. Se apropia craciunul. Un brad se inalta falnic in fata ei, impodobit cu globuri colotate, beteala, luminite si lumanari, iar in varf avea o stea mare, stralucitoare. Fetita privea bradul si parca vedea sub el o multime de cadouri. Isi lua o foaie si incepu sa scrie: "Draga mosule, daca in acest an am fost cuminte imi doresc sa imi aduci de craciun multe dulciuri, o papusa, si multa, multa zapada. Te astept cu drag, Maria.". Llua scrisoarea si se duse in camera ei, lasand-o pe pervaz, apoi adormi.
Pe la miezul noptii, doi spiridusi se plimbau prin fata casei ei, pana cand zarira scrisoarea. Unul dintre ei rosti cateva cuvinte magice si intra in camera, lua scrisoarea si, fara cel mai mic zgomot se strecura afara. Cei doi spiridusi plecara. Mersera ei ce mersera si se intalnira cu alti spiridusi. O sanie mare, zburatoare trecu si ii lua. In sanie se afla insusi Mos Craciun. Cand ajunsera la Polul Nord, spiridusii ii aratara mosului sute si sute de scrisori ale copiilor. El avea o lista uriasa in care erau scrisi toti copii din lume si scria daca au fost sau nu cuminti. Astfel,mosul vazu care copii au fost cuminti si vor primi cadouri. Spiridusii munceau din greu facand jucarii si impachetandu-le. Si asa munceau in fiecare zi.
Acum sa revenim la Maria. A doua zi cand observa ca scrisoarea a disparut, isi dadu seama ca au trecut pe acolo ajutoarele mosului si au luat-o. Astepta cu nerabdare noaptea de Craciun, asa cum toti copii o asteptau. S-au scurs zilele una cate una si iata ca veni ajunul craciunului. Mosul isi pregati sania, sacul cu cadouri, isi inhama renii si lua cu el un fel de clepsidra fermecata. Cu aceasta clepsidra mosul opri timpul in loc si pleca la copii la fiecare casa se oprea si lasa cadouri si manca din prajiturile pe care le lasasera copii.
Dupa ce termina de impartit darurile se intoarse la polul nord si dadu iar drumul timpului. A doua zi, cand copii se trezira gasira sub brazi multe cadouri si erau nespus de fericiti, incercand ca in anul viitor sa fie si mai cuminti.
Asta se petrece in fiecare an si asa reuseste Mos Craciun sa imparta toate cadourile.

Poveste magica de Craciun

A fost odata, demult intr-un tinut indepartat un orasel mic,mic,mic. In acest orasel traia Mos Craciun, doamna Craciun si ajutoarele sale, spiridusii si o gramada de animalute minunate. Mos Craciun primea o multime de scrisori de la copii cuminti, sau mai putini cuminti, in care cereau jucarii. Mosul le citea pe toate si mai apoi ii ajuta pe spirirdusi la confectionarea de jucarioare. Cum va spuneam Mosul primea mereu scrisori in care i se cereau mingi, masinute, papusi, accesorii diferite pentru joaca copiilor.
In aceea vreme avea sa primeasca Mosul nostru o scrisoare total diferita.... ea venea de la un baietel din orfelinat si-i cerea sa-l adopte pentru ca vroia sa devina fiul lui Mos Craciun.Asa ceva nu se mai intamplase niciodata..... i se cerea o pusca, sau o sanie, sau schiuri....dar sa adopte un copil. Mosul nostru era total bulversat....A convocat o sedinta cu doamna sa si cu cu ajutoarele sale. Toti au rams uimiti de cererea inedita. Doamna Craciun o femeie blanda si intelegatoare l-a sfatuit sa-l ia pe micut pentru cateva zile aici in tinutul sau.
Au inceput pregatirile pentru primirea musafirului mitititel...Doamna Craciun a inceput sa gateasca prajituri cu ciocolata, madlene, fursecuri si bombonele...Spiridusii au inceput sa impodobesca brazii cu luminite, clopotei....sa aranjeze camera pruncului....Numai Mosul nostru statea in fotoliul lui cel mare si pufos si se gandea.....
Baietelul nostru, prichindelul plin de imaginatie in acest timp...isi vedea de indatoririle sale din orfelinat.....Pentru ca stiti doar daca esti mai maricel ajuti pe altii sa se imbrace, sa se spele....iti faci curat...inveti sa te descurci singur....Baietelul nostru nu plangea niciodata...viata nu-i oferise nimic bun pana acum...si nu avea de ce sa se lamenteze inutil... Asa ca el astepta. In curand va veni cineva si dupa el...NU va mai ramane aici...singur de Craciun..Unui adult ii este usor dar unor copii singuri...fara caldura parinteasca?.....Ma indoiesc...
Spera cu caldura in dorinta sa.........Veni si Ajunul....Era infrigurat de asteptare, nu a vrut sa manance nimic...astepta...VA veni oare sau va trai IAR o deziluzie ca atunci cand oamenii ce doreau sa-l adopte au renuntat....? A venit noaptea...Bradul... prajiturile, laptele....toate il ademeneau pe Mosul. Iar el a venit...a intins mana catre baietel si dusi au fost.
Au fost zile de bucurie, a mancat pe saturate, a fost gadalit si iubit....pentru ca asta isi doresc copii afectiunea....Nici o alta jucarie nu inlocuieste dragostea pe care tu, el sau voi puteti sa o oferiti.........
Sursa povesti din folclor.
More Website Templates @ Templates.com!